Na een half jaar Spanje stroomt het weer naar Nederland?

Toen Zandvoort en Amstelveen mij niet meer voedden, werden we genomen door de snelle krachtige flow naar het veel langzamere, warme zuid Spanje. Wat zalig om daar zoveel meer de echte natuur, bergen, zee en groen, te kunnen voelen. Wat kan ik daar heerlijk tot mezelf komen, mezelf zoveel dieper gewaarzijn (met natuurlijk alle daarbij komende opschoningsperikelen van dien).

Vanuit deze vernieuwde, frissere staat van zijn begon ik weer écht te verlangen naar geïnspireerd vormgeven. Ik kreeg in Spanje wat eerste ingevingen, maar de stroom kwam niet echt op gang. Al die gezellige vakantiegangers bij ons in Spanje pasten bij het aankomen in Spanje en het zakken in mezelf, maar zeker niet bij een geïnspireerde actievere creatiemodus. En ook na al die visites moest ik het nog wat langer gaan uitstellen, want ook een bezoek aan Nederland stond voor oktober op de planning.

Maar wat schetst nu deze eerste week in Nederland mijn verbazing? Ik hoef wat dat betreft helemaal niet in de wachtende uitzitmodus. De inspiratie en de behoefte om mij op een frisse manier uit te drukken stromen plotseling als een tierelier. Gisteren gebeurde het al heerlijk alleen in het herfstbos en ook nu bij een goede vriendin op de bank. Er ploppen allerlei ideeën binnen voor de vernieuwde expressie van mijn in Spanje geopende potentieel.

Deze herfstenergie in Nederland voelt voor mij verfrissend en inspirerend; lekker stromend en vrij. Ik besef eigenlijk nu pas hoe belangrijk het daadwerkelijk zetten van stappen is voor mijn innerlijke flow, inspiratie en groei.