De vibrationele kracht van zuivere en onzuivere communicatie

Ik hou van eerlijkheid. Ik ben gevoelig voor zuiverheid. Ik voel haarfijn aan of iemands woorden zuiver zijn of niet; of iemand eerlijk is in zijn communicatie, of iemand in verbinding met zichzelf is, of niet. Iemand kan mij een glimlach laten zien en zeggen dat hij blij is, maar ik voel de (onbewuste) leugen, ik voel iemands (weggestopte) boosheid of verdriet.

In dat kader moet ik ook af en toe denken aan het prachtige voorbeeld van vroeger. Mijn moeder zei wel eens goed bedoeld tegen mij: Je mag best huilen hoor. Zo graag wilde ik deze woorden geloven. Maar ik geloofde ze niet. Want ondanks haar woorden zond haar energie een totaal andere boodschap uit. Namelijk de boodschap dat huilen onveilig en not done was. En met haar gedrag bevestigde ze deze boodschap.

Heel lang heb ik niet-eenduidige communicatie van anderen lastig gevonden. Als mensen mij niet bekrachtigden in wat ik zag en voelde, maakte ik mezelf kleiner. Ik dacht dan ik zal het wel fout zien. Dat is nu aan het veranderen. Hoe meer ik weer werkelijk in mijn lichtkracht sta, hoe meer ik op één lijn ben met wie ik werkelijk ben, erken ik wat ik helder doorzie en voel. Ik hoef anderen niet meer te overtuigen, het mag er zijn.

Eindelijk begin ik te doorzien dat die helderheid eigenlijk een prachtig geschenk is. Met mijn helderheid en eenduidige communicatie – wat voor mij betekent dat mijn denken, voelen en handelen op een lijn zijn met wat werkelijk voor mij klopt – creëer ik een wereld die gestoeld is op transparantie en eenheidsbewustzijn; ik trek mensen in mijn leven aan die zelf ook graag transparant en eenduidig leven, mensen die samen als een geheel hun potentieel ten volle willen leven.

Natuurlijk herken ik ook steeds helderder zuivere en onzuiver communicatie bij mezelf. Wat een empowerment ervaar ik als ik mijn eigen onzuiverheid bijstel en werkelijk eenduidig ben in mijn communicatie. In deze eerlijkheid ervaar ik in en om mij heen kracht, vervulling, natuurlijke back up en samenwerking. Daar ervaar ik vrede, verbinding en blijdschap. Mijn hart is open.

Helderheid is een geschenk. Want ik ervaar wie ik werkelijk ben.